Skip to content

Nedereindseweg 516

Utrecht

Woonboerderij uit 1868

Op korte afstand van Nieuwegein via de Nedereindseweg, bereik je via de brug dit Rijksmonument uit 1868 met circa 9000 m² eigen grond, circa 600m² woonoppervlakte in de hoeve en een prachtige ligging aan de achter gelegen weilanden.
De bestemming is omgezet naar wonen. Met deze woonbestemming zijn er veel mogelijkheden ontstaan, zoals het verbouwen van dit monumentale pand tot een luxe woonboerderij zoals aangegeven in de door de architect gemaakte artist impression in de fotogalerij. Daarnaast kunnen er in de schuur indien gewenst zowel een kantoor aan huis als een mantelzorgwoning gerealiseerd worden. Achter op het erf is ruimte voor een paardenstal, welke in combinatie met het ruime perceel grasland achter de woning een unieke mogelijkheid biedt voor paardenliefhebbers in de nabijheid van de stad Utrecht. Kijk voor de exacte status en mogelijkheden binnen het bestemmingsplan op omgevingsloket.

Nedereindseweg

De Nedereindseweg heeft een ongelooflijk lange historie, die teruggaat naar omstreeks het jaar 1200. Langs deze weg ontstond de traditionele lintbebouwing. Inmiddels is de Nedereindseweg een erg aantrekkelijk gebied voor mensen die het buitenleven en de rust weten te waarderen, maar ook de oriëntatie op de Randstad wensen. De unieke locatie biedt de ideale combinatie tussen landelijk wonen en een centrale ligging ten opzichte van uitvalswegen richting de A2 en de A12. Voor voorzieningen zoals supermarkten, winkels, basisscholen, kinderopvang en sportfaciliteiten kunt u terecht in de omliggende steden.

Nieuwegein, IJsselstein, De Meern en Utrecht zijn zowel met de auto of de fiets goed bereikbaar.

De huidige indeling en inrichting van de hoeve is eenvoudig en is praktisch ingericht door de vorige eigenaar. Het voorhuis met woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamers. Buiten op het erf zijn een ruime schuur aanwezig, een hooiplaat, silo en diverse opstallen. De riante schuur bij de woning van circa 180m² biedt volop mogelijkheden om in te richten als mantelzorgwoning, bedrijf aan huis of bed & breakfast. Eén van de schuren zou omgebouwd kunnen worden tot stal voor klein vee of voor het stallen van uw eigen paard. Een uniek kans om uw een Rijksmonument in bezit te krijgen, waarbij je geheel jouw eigen stijl kan doorvoeren in de renovatie van dit ruime pand. Dit combineren met de vele mogelijkheden rondom de hoeve maakt het helemaal compleet. Wil je op ontdekkingstocht gaan om jouw wensen te gaan verkennen, maak dan snel een afspraak om deze prachtig gelegen boerderij te komen bekijken. Om de bestemming op deze locatie te kunnen wijzigen heeft de eigenaar diverse onderzoeken laten uitvoeren om dit mogelijk te maken en om de huidige situatie voor een koper goed in beeld te brengen. Zou zijn onder andere de volgende rapporten beschikbaar en kunnen we aan kandidaat-kopers beschikbaar stellen om daarmee een goed inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor een gewenste renovatie.

Prachtig wonen in historische woonboerderij met vrij uitzicht!

F_01_V 20231108_HOEVE_Ext_Cam03

Beschikbare rapporten:

Kenmerken:

Impressie van de mogelijkheden

De gevels

Vorige slide
Volgende slide